مزيتهاي نسل جدید خانه هوشمند نسبت به سیستم های قدیمی تر
صنعت ساخت و ساز ایران، طی سالیان گذشته دستخوش تحولات گستردهای شده است. سطح تولید و همچنین کیفیت و کمیت همواره در حال رشد بوده و این تغییرات مسیر آتی این صنعت را به سمتوسوی استانداردهای برتر جهانی هدایت نموده است. در کنار ورود تکنولوژیها و روشهای نوین به این عرصه، سطح انتظارات و توقعات مشتریان بهصورت روزمره رو به افزایش نهاده و معماران و سازندگان را در ماراتنی بی استراحت ، به تحقیق و کاوش در ابعاد مختلف و سبکهای متعدد واداشته و بهروزرسانی در این صنعت را به مزیتی برای فعالان واقعی و کاوشگران برتر مبدل نموده است.
هوشمند سازی همانند بسیاری دیگر از مقولههای نوین ، در سالهای اخیر وارد صنعت ساخت و ساز شده و با رشدی شتابنده ، به فضای توقعات مشتریان نیز وارد و سازندگان را وادار به شناخت و فعالیت در این گستره نموده است.
هر قشری، در هر شهری و با هر فرهنگی توقعاتی از هوشمند سازی دارد که شناخت دقیق و نه کمتر و نه بیشتر سطح این توقعات باعث میشود ضمن صرفهجویی در قیمت سیستمها و کاهش قیمت تمامشده ساخت و ساز ، روش و سیستمی را به مشتریان ارائه دهیم که نه فرای سطح توقع آنان و نه ورای سطح توان مالی و معلومات کاربری آنان ، برای این سیستم ها باشد و محرز است که در بسیاری از موارد پیچیدگی سیستمهای مدرن وارداتی مشتریان را ناراضی و سرخورده و اذهان آنان را نسبت به هوشمند سازی ارائهشده و شرکت سازنده ، شدیداً منفی مینماید.
چالشهاي نسل قديم هوشمندسازي
بسیاری از سازندگان برتر، ضمن نظر مثبت نسبت به هوشمند سازی به دلایل زیر از اقدام به این تحول ارزشمند در پروژههای خود صرفنظر مینمایند:
پیچیدگی بیش از حد و عدم تخصص کافی ناشی از پیچیدگی و ترس از افتادن در دام کلاهبرداری های شایع در این حرفه نیاز به تغییر روشهای لولهگذاری و سیمکشی و نیاز بالای تعمیر و نصب این سیستم ها به متخصص حرفهای که این مورد خود بهتنهایی باعث ترس از این میشود که در صورت عدم کارایی و ازکارافتادن سیستم، مشتری وابستگی بیحسابوکتابی به هوشمند ساز پیدا نموده و ضمناً در این مرحله بازگشت به سیستم روشنایی سنتی (به علت لولهگذاری و سیمکشی خاص) تقریباً غیرممکن و در صورت امکان بسیار پرهزینه و نیازمند تخریب فراوان است.
اکثر این سیستمها وارداتی و دارای پیچیدگیهای فراوان بوده که در بسیاری موارد به علت عدم تطابق نیازها و سطح سواد و تخصص کاربران و نبود فرهنگسازی، توسط مشتریان رد شده و بهجای مزیت تحت عنوان مشکل ساختمان معرفی میشوند . در این هنگام تبدیل آن به سیستم سنتی نیز غیرممکن و پرهزینه و باعث نارضایتی شدید مشتریان خواهد شد.
به دليل وارداتي بودن، اكثر اين سيستمها نیاز به ارزبری فراوان داشته و نظر به بعد مسافت مصرفکنندگان، از شرکتهای تولیدکننده و ترس از پشتیبانی ضعیف و عدم توان برای طرح دعاوی حقوقی و مطالبه حقوق مصرفکننده، بعضاً کاربران نسبت به استفاده از این سیستمها تردید داشته و دارند.
این دلایل و بسیاری دلایل دیگر در سالهای اخیر باعث شده که روند هوشمند سازی فوق حرفهای در صنعت ساختوساز ایران با مشکل مواجه شده و پیشرفت آن با کندی صورت پذیرد.
نسل جديد سيستمهاي هوشمندسازي
در سالیان اخیر نسل جدیدی از تجهیزات هوشمند و نیمههوشمند در سطوح مختلف، به بازار عرضهشده که نظر به دارا بودن مزایای زیر، توجه روزافزون سازندگان را به خود جلب نموده است:
- قابلیت نصب بر روی بستر سنتی
- سادگی کاربری
- سادگی نصب توسط کلیه مجریان با حداقل تخصص
- ظاهری زیبا و مکمل دکوراسیون ساختمان
- عیبیابی و تعمیر بسیار ساده به علت عملکرد ماژولار
- امکان کنترل بهصورت وایرلس و عدم نیاز به سیمکشی مدار فرمان
- امکان توسعه سطح هوشمندی این سیستمها با اضافه کردن مدارات میانی.
- در سالهای اخیر حرکتهای سودمندی، توسط شرکتهای ایرانی، در راستای تولید نسل جدید
تجهیزات خانه هوشمند در کشور عزیزمان شروع شده است که توانسته است نظر بسیاری از فعالان صنعت ساختمان را به خود جلب نموده و خدمات ارشمندی را برای آنان فراهم آورد که گروه پارمیس یکی از اولین و برترین تولید کنندگان این عرصه می باشد.
این فعالیت ها گامی است ارزشمند در راستای توسعه فناوری های نوین ساختمان در کشور و حرکتی است سودمند در راستای کارآفرینی برای نیروهای متخخص كشور .
اين گام و استمرار آن و شکل گیری حرکت هایی از این دست در کشور ، حمایت مسئولین امر و کلیه دست اندر کاران صنعت ساختمان را طلب می نماید.